Sivut

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Tuliaisia Perinnekonepäiviltä

Kävimme mieheni kanssa Oulaisten Perinnekonepäivillä. Tiedossa oli loputtomasti traktoreita, vanhoja koneita, höyrymoottoreita, autoja ja rompetta torin täydeltä. Ajattelin että jos ei muuta, niin saanpahan ainakin neuloa matkat (n. 130km suuntaansa) kaikessa rauhassa ;). Tässäpä vähän perinnekonepäivien antia:


Tykkäsin kyllä katsella vanhoja esineitä ja vempeleitä, mutta kaikista parasta antia reissussa oli  kirjakauppias, jolla oli tarjolla noin hyllymetrillinen vanhoja käsityökirjoja. Kahmin syliini muutamia valitakseni minkä niistä haluaisin kaikista eniten - montaa kun en olisi millään raskinut ostaa. Sitten myyjä mainitsi, että useampi valitsemistani kirjoista oli saatavana myös kuluneempina versioina - ja tietysti myös halvemmin hinnoin. Niinpä mukaani tarttui lopulta kolme virkkausaiheista kirjaa.


Ihania, Mary Oljen pitsikirjoja kaksin kappalein, sekä virkkauksen käsikirja jossa neuvotaan sellaisia virkkaustekniikoita joista en ole aiemmin kuullutkaan. Mary Oljet vuosilta 1968 ja 1974, Virkkauskirja vuodelta 1978.

Ja sitten vielä. Lankoja! Ja just kun olin vähän itselleni lupaillut, ettei lankaa hirveästi osteltaisi... Tarjolla oli paikallisen lankakauppa Lankataikan käsinvärjättyjä merinovillaihanuuksia. Voi voi kun olisin halunnut ostaa useammankin vyyhdin! Nyt tiedän mistä tilata ihkulankaa sitten syksyllä luksusvillasukkia varten. Jotain kuitenkin sallin itseni tuolta ostaa, Schoppel Wollen ohutta huivilankaa. Muutama huivimallikin olisi jo valmiiksi katsottuna, kun vaan jostain löytyisi tuota armasta neuleaikaa...


Oli siis kovin positiivinen yllätys, että perinnekonepäiviltä voi löytää LANKAKAUPPIAAN ja KIRJA-AARTEITA. Olipas kiva reissu!

3 kommenttia:

 1. No eipä olis mullekaan ekana tullut mieleen etsiä lankoja tai kirjoja perinnekonepäiviltä.. :) Olen huomannut myös tuon automatkojen positiivisen puolen: voi neuloa rauhassa kun mitään muutakaan ei oikeastaan voi tehdä! Viime aikoina meikäläisen neulominen onkin rajoittunut pelkkiin automatkoihin... Meijän Valmetti on muuten justiinsa tuo tuollainen sinapinkeltainen. Se ei kuitenkaan ole ihan noin kiiltäväisessä kunnossa..

  VastaaPoista
 2. Haha, aika yllätys tosiaan löytää lankakauppias konepäiviltä :D Kivoja kirjalöytöjä :)

  VastaaPoista
 3. Minä en ole oikein aiemmin neulonutkaan autossa. Lukemisesta tulee aina huono olo, mutta yllätys olikin suuri kun neulominen sujuikin mainiosti - helposta pitsineuleesta huolimatta :).

  Ja Ipi muisti kyllä esitelmöidä tuon keltaisen Valametin kohalla teillä olevan samanlaisen :).

  VastaaPoista