Sivut

maanantai 28. joulukuuta 2015

Joululahjoja

Tänäkin vuonna tein muutaman jouluahjan itse. Aloitetaan lahjaesittely näillä virkatuilla piirakkavuoan päällisillä ja glögipullojen koristeilla.


Näin syksyllä Facebookin virkkausryhmissä kauniita, ontelokuteista virkattuja piirakkavuokan päällisiä. Mielestäni ne olivat kauniita ja sopisivat hyvin lahjoiksi. Kokeilin päällisten virkkaamista trikookuteesta, mutta lopputulos oli mielestäni rujo ja turhan paksu. Sitten muistin lankakaappini perukoilla noin kymmenen vuotta käyttöön pääsemistä odotelleen punaisen hatuvalankakiekon, ja päätin kokeilla sitä. Lisäsin vielä hahtuvalangan kaveriksi eri sävyisiä punaisia jämälankoja. Virkkasin ensin pohjalliset, mutta lahjan lisukkeiksi ostamani glögipullotkin kaipasivat selvästi päällisiä ylleen. Kun hatuvaakin vielä riitti, virkkasin päälliset myös pulloihin.


Lahjoista tuli mielestäni ihan söpöt. Toivottavasti ovat saajilleen mieluisat! Ainakin lämpimien piiraiden kanssa tuo päällinen on ihan kätevä, kun se toimii samalla pannunalusena. Pienten kahvojen avulla piiraan voi kantaa kuumanakin päytään.


6 kommenttia:

 1. Hieno idea! Itseltäkin löytyisi sitä hahtuvalankaa...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahtuvalanka antoi tälle kivan pehmeän ja jouluisen säväyksen :)

   Poista
 2. Vitsi mikä idea. (: Täytyy kokeilla itsekin, piirakka, piirakkavuoka ja tuo päällinen siihen - mahtava lahja kylään viemisiksi koska vaan. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin itsekin ajattelin, että olisin leipassut vuokaan vielä piirakan. Olisi sitten ollut vähän epäkäytännöllinen säilytyksen suhteen. Mutta viemislahjana olisi tosiaan mainio!

   Poista
 3. Hyvä idea! Täytyypä laittaa muistiin.

  VastaaPoista