Sivut

keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Helmiina ja Mirjami


Tätä blogia aloitellessani oli tarkoitus, etten käyttäisi lapsistani heidän oikeita nimiään. Ajattelin, että ajan oloon keksisin heille sellaiset nasevat bloginimet. Jotkut, jotka kuvaisivat samalla heidän luonnettaan. Vanhemmalle jokin sellainen herkkä ja suloinen nimi ja nuoremmalle jotain räväkämpää mutta suloista kuitenkin. Ilmeisesti en keksinyt mitään kivoja ja nasevia nimiä, sillä neitejä on tullut kutsuttua täällä ihan omilla nimillään, tai joskus etunimestä väännellyillä hellittelynimillä.Mielestäni tyttöjen nimet ovat täysin heidän itsensä näköisiä ja oloisia, toisia ja kolmansia nimiä myöten. Iisa Fanni Helmiina ja Eevi Maija Mirjami. Molempien tyttöjen toiset nimet tulevat mieheni mummujen nimistä:, Maija on mieheni äidin äidin kutsumanimi ja Fanni mieheni isän äidin toinen nimi. Tyttöjen toiset nimet tulevat puolestaan minun mummojeni mimistä: Mirjami on isäni äidin toinen nimi ja Helmiina lyhennös Vilhelmiinasta, joka on äitini äidin toinen nimi. Siitähän se ajatus sitten lähti - miksi en käyttäisi täällä blogissa lapsillani heidän toisia tai kolmansia nimiä? Ovat niin kauniita nimiä, mutta harvoin käytettyjä. 

Siispä, saanko esitellä tyttäreni upouusilla bloginimillään:  esikoiseni Helmiina, elokuussa neljä vuotta täyttävä ihastuttava neitokaiseni.


Tässä Mirjami, juuri kaksi vuotta täyttänyt tomera kuopukseni.


Kuvat on napsittu viime viikonloppuna kevään (kesän) ekalta koko perheen ravireissulta, kun pistäydyimme iltaraveja katsomassa naapuripitäjän kesäradalla.


Malli: Berry Baby Hat, lehti Just a leaf hiukan muokattuna, molemmat Ravelry-linkkejä.
Lanka: Novita Miami
Koukku: 3½, 4
Kulutus: 32g ja 37g
Muuta: Miami toimii mielestäni pipolankana tosi hyvin. On tosi pehmeän ja mukavan tuntuista.

5 kommenttia:

 1. Hauska tutustua Helmiina ja Mirjami! ;) Kauniit nimet kummallakin, mutta niin on myssytkin. Oli muuten kiva lukea tyttöjesi nimien historiaa.

  VastaaPoista
 2. Hui miten hurmaavat hatut, ja niiden kantajat samoin :) Ihanat nimet! Mie ehdottelin sekä Helmiinaa että Mirjamia Liljalle aikoinaan, mutta mies ei jostain syystä lämmennyt...

  VastaaPoista
 3. Ihanat tytöt, ja ihanat pipot. Ja ihanat nimet. Minä en ole jaksanut keksiä tyttärille bloginimiä, vaikka järkeväähän olisi identifioida heitä jotenkin, koska kuitenkin kirjoitan aika paljon heistä. Etunimiä ei lasten isä ole blogiin halunnut, enkä voi käyttää pelkästään etunimen ensimmäistä kirjainta kuten kernaasti tekisin, koska kaikkien nimet alkavat samalla kirjaimella...

  VastaaPoista
 4. Kivat nimet tytöillä :) Mulla oli aivan sama kun blogin aloitin, että oikeaa nimeä en halunnut laittaa niin sitten käytin lempinimeä Stiina. Tuo oli pienenä sellainen Justiina ettei mitään rajaa :D Nykyään se ei enää oikein istu hänelle niin tulee sitten kirjoitettua vaan pikku neidistä.

  Ai niin mutta ihanat pipot olet tehnyt tytöille! :D

  VastaaPoista