Sivut

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Pitsiä, silkkiä ja helmiä

Tour de Sockin neljännestä etapista tiedettiin etukäteen, että luvassa olisi helmien lisäämistä neuleeseen. Etappi alkoi perjantai-iltana klo 22. Minun kannaltani aikataulu ei ollut paras mahdollinen, sillä tulisimme viettämään koko lauantaipäivän hääjuhlissa ja pejantai-illankin olimme jo juhlakaupungissa mieheni veljen luona yöpyen. Näin ollen pääsin kunnolla neulomaan vasta sunnuntaina iltapäivällä, kun kotiuduimme.


Ajatuksena oli neuloa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä niin pitkään kuin suinkin jaksaisin, ja jatkaa sitten maanantaina muutaman tunnin yöunien jälkeen sukat loppuun. Suunnitelmiin tuli kuitenkin muutos, kun minulle tarjoutui mahdollisuus osallistua ilmaiseksi esteratsastuskurssille maanantai- ja tiistaipäiviksi. Tämä tarjous meni tällä kertaa sukkakisan edelle, ja näin ollen pääsin jatkamaan neulomista vasta maanantai-iltana rättiväsyneenä ratsastuskurssin ensimmäisen päivän jälkeen. Maanantain ja tiistain välisenä yönä puristin kuitenkin neuloa sukat loppuun.


Tämä malli oli mielestäni tähän astisista tourin sukkamalleista kaunein. Se oli myös sopivan helppoa neulottavaa, vaikka kaaviota en missään vaiheessa ehtinytkään oppia ulkoa. Sijoitukseni oli tällä neljännellä etapilla vasta 77., kun en ehtinyt lauantai- ja maanantaipäivinä neulomaan käytännössä lainkaan. Pisteitä ropisi kuitenkin sen verran, että neljän etapin jälkeen sijoitukseni keikkuu siinä 50. tuntumassa.Tykkään näistä sukista kovin paljon. Vaikka tein pienimmän koon mukaan, nämä mahtuvat omaan, 40 kokoiseen jalkaanikin ihan hyvin. Jos jotain muuttaisin, niin valitsisin selkeämmin näkyvät helmet - nyt niitä ei meinaa erottaa kaikissa valoissa kovin hyvin.


Malli: A Song of Beads and Lace by Sarah Bordelon
Lanka: Cascade Yarns Heritage Silk
Puikot: 2,5
Kulutus: 

6 kommenttia: