Sivut

torstai 18. joulukuuta 2014

WiWo ja JyJu

WiWo eli what I'm working on: tällä hetkellä puikoilla on Joulukalenterisukkien lisäksi villasukat kuopukselle sekä huivi esikoiselle. Toisen neidin huivi olisi jo valmiina, mutta odottaa pingotustaan.

Pojan sukkiin piti tulla kauttaltaan turkooseja raitoja. Kalenterisukkiin taitaa tulla kuitenkin turkoosi kantapää, joten päätin jatkaa näitä pojan sukkia ilman raitoja, jotta saan turkoosin jämälangan riittämään.

Tästä on tulossa Annis Helmiina-neidille.


Mirjami-neidin huivi olisi pingotusta vaille valmis.

Joulukalenterisukat ovat edenneet taas muutaman raidan verran.


15. päivän raita aiheutti paljon harmaita hiuksia, kun värimaailma piti valita lempisupersankarin mukaan. Raidan keskelle tulee myöhemmin neulottava kantapää, ja koska haluan neuloa kantapään samalla värillä kuin raita, piti värivalintaa pohtia tarkemmin. Supersankareista mieluisin olisi ollut Zorro, mutta en halunnut kantapään kohdalle mustaa raitaa. Niinpä päädyin Teräsmiehen siniseen. Tämä turkoosin sininen on lempivärini, ja turkoosi kantapää voisi olla ihan piristävä vaihtoehto.

16. päivän väri piti valita syöttämällä syntymäpäivä RGB Color pickeriin. Kokeilin syöttää päivämäärää, kuukautta ja vuotta eri järjestyksissä, mutta aina tuloksena oli jotain synkkää. Ja koska edelleen tahdon vältellä synkkiä sävyjä, harrastin jälleen pientä kikkailua saadakseni pirteämpää tulosta. Syötin punaisen kenttään synttäripäivän ja kuukauden yhteen pötköön ja vihreän ja sinisen kenttiin vuoden, ja voila - näin saatiin tulokseksi sellainen iloinen punainen, jota minunkin lankavarastostani löytyi :)


17. päivän värimaailma piti poimia kiinalaisesta horoskoopista. Minä olen kiinalaiselta horoskoopiltani kukko ja elementtini on metalli. Sukka A kaipasi jotain rauhallista sävyä, joten valitsin raidan väriksi metallia kuvaavan harmaan.

Tämän päivän raita piti etsiä Wikipediasta pomppimalla linkistä toiseen niin kauan kuin päästään jonkun värin sivuille. Sukka B huusi jatkokseen jotain neutraalia raitaa, jota lähdin Wikipediasta metsästämään. Tällaisen pomppimisketjun tuloksena pääsin valkoisesen väriin: Kesäolympialaiset 1952 - Olympiatuli - Aurinko - Linnunrata - Säteily - Valo - Sähkömagneettinen spekrti - Valo - Valkoinen.


Kertokaapas mitä teidän WiWo-listoiltanne löytyy? Oman blogipostauksen voi halutessaan linkittää kommentteihin :). Myös niitä Jämälankavillasukkajoulukalenterilinkkejä saa laittaa :)


Taidan olla tällä hetkellä varsin innoissani kaikista neulemaailman tempauksista, sillä hetken mielijohteesta innostuin myös osallistumaan Facebookissa vähän pidempikestoiseen neulomistempaukseen, Löysäpipoisten JyJuun. Tempauksen ideana on neuloa tai virkata Jouluyön ja Juhannusyön välisenä aikana 20 kappaletta vähintään 50g painavaa työtä. Kaikkien töiden tulee olla aloitettuna huhtikuun loppuun mennessä ja valmiina juhannukseen mennessä. Kaikkien tavoitteeseen päässeiden kesken arvotaan käsityöaiheisia palkintoja. JyJussa otetaan ilmottautumisia vastaan 20.12 saakka, joten jos innostuit, niin tervetuloa mukaan!

2 kommenttia: