Sivut

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Jos tää oli superhelppo niin...

Alkukeväästä pyörähdettiin pikareissu Kuopiossa. Lähtiessä nappasin matkalukemisiksi juuri ilmestyneen Suuri Käsityö -lehden. Malleista silmään iski mekko, jonka lehti mainosti olevan SUPERHELPPO tehdä. Kun sitten samalla reissulla bongasin Eurokankaan palalaarista juuri tuon mekollisen verran keväisen pirtsakkaa kangasta, päätin ryhtyä toimeen.

No juu. Mulle tämä ei kyllä ollut millään tavalla superhelppoa. Kaula-aukon rypytykset sekä kaitaleella huolittelu olivat ihan riittävän haastavia. Sivusaumatkin saumuroin aikas monta kertaa uudelleen ennen kuin tulos tyydytti. Vaikeahan se tietysti on tehdä telttaa ilman että se näyttää teltalta. Oman lisähaasteensa toi vielä ohut kangas yhdistettynä kokemattomaan ompelijaan - esimerkiksi kaksoisneulani ei halunnut oikein olla yhteistyöhaluinen näin ohuen materiaalin kanssa.


Kaikesta huolimatta lopputuloksesta tuli ihan jees. Ilkeää tätä kotona pitää. Ja siellä kotonahan minä nykyään suurimmaksi osaksi aikaani vietän. Yksi juttu jäi mietityttämään. Olin leikkaavinani kappaleet lankasuoraan ja kankaankin olin esipessyt. Siitä huolimatta valmiissa tuotoksessa saumat kiertää jonkun verran. Osaako joku proo kertoa mulle, olisiko tuo saumojen kiertäminen vältettävissä jollain konstilla?


Malli: Suuri käsityö 3/2014, malli numero 13
Kangas: Eurokankaan palalaarista

7 kommenttia:

 1. Kiva malli!

  Pitääpä kaivella tuo SK numero meidän lehtipinosta ja kokeilla, on nääs haaveissa omiin tarpeisiin paidan ompelu.

  VastaaPoista
 2. No itse en ehkä julistaisi tuota mallia superhelpoksi... supermukava se varmaan on, näyttää tosi kivalta! ja kaksoisneula... painajaismaista taistelua olen sen kanssa käynyt, joten know the pain!

  VastaaPoista
 3. Kaunis paita. Kuvista päätellen materiaali on trikoota ja useimmiten trikoo vetää vinoon. Vinous johtuu erään teorian mukaan neulomistekniikasta. Trikoota tehdään putkena, ei yhdellä langalla kuten sukkaa vaan monella langalla. Mm. maripaidoissa oli yhteen aikaan tosi kierot saumat. Mitään ompeluniksiä millä tämän ongelman voisi välttää, minulla ei ikävä kyllä ole antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ymmärsin näin, että jos lanka on aina samankierteistä, tulee kiertoa. Kun neulotaan pätkät vuorotellen S- ja Z-kierteisistä langoista, ei ymmärtääkseni pitäisi lähteä kiertämään. :)

   Ihana väri on tuossa kyllä.:) Ja lopputulos on oikein kiva, vaikkei ollutkaan se kivuttomin prosessi :)

   Poista
 4. Kaunis ja pirtsakka on kuitenkin lopputulos!

  Ja hei, nakkasin sulle haasteen! Tartu siihen jos innostut :)

  VastaaPoista
 5. Nätti ja pirttee paita
  Siulle on haaste miun blokissa. Liekkö sama minkä Annika on laittanu? :D

  VastaaPoista
 6. Kyllä tuota kehtaa pittää muuallaki ku kotona, oikein hyvinki. Kivan pirteä väri.

  VastaaPoista