Sivut

torstai 22. elokuuta 2013

Keltuainen

Aina täytyy olla meneillään ainakin yksi sellainen aivoton neule, jonka voi ottaa mukaan automatkalle tai vaikkapa neulottavaksi samalla kun seuraa lasten ratsastustuntia tai uimakoulua. Oivariinitunikaa tehdessäni harkitsin että olisin tehnyt siihen väljän ja runsaan "tuubikauluksen". Kaulus jäi sitten tekemättä, mutta ajatus jäi itämään - miksei voisi tehdä tuubihuivia, jota sitten käyttää tunikan kanssa yhtäaikaa?

Siitä se ajatus sitten lähti ja aivoton neulottavani sai alkunsa. Huivissa on muistaakseni n. 90 silmukkaa, jotka on neulottu pyörönä. Tein virkkaamalla väliaikaisen aloituksen, jonka sitten silmukoin lopuksi umpeen.


Silmukoinnista voisi sitten avautua enemmänkin. En tajua, miksi silmukoinnin tekeminen riittävän löysään voi olla niin hirmuisen vaikeaa?! Näitä 90 silmukkaa silmukoin yhteen varmaan kolmen illan verran. Yleensä teen silmukoinnin kolmen puikon tekniikalla, kuten nytkin. Tiukempaan neulepintaan silmukointi onnistuu jo kohtuullisen hyvin, mutta tällaisten löysien silmukoiden tekeminen tuntui olevan lähes mahdotonta. Vaikka kuinka yritin löysätä tekemiäni silmukoita, olivat ne pian taas kireällä kuin viulun kieli. Lopputulos ei ole kovin nätti, mutta elättelen toiveita että räpellys tasoittuisi ekassa pesussa.

Malli: Oma
Lanka: Tuntematon, ilmeisesti akryylinen nauhalanka
Kulutus:  217 g
Puikot: 5
Ravelryssä: Keltuainen
Aika jännä muuten, että punnituksieni mukaan tähän huiviin meni enemmän lankaa kuin tuohon tunikaan. Pitäsiköhän punnita vielä uudestaan...?

6 kommenttia:

 1. Ihana huivi, ja vau mikä väri! Ja hei sulla on uus tukka. :) Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :). Tukassa taitaa olla jatkuvasti pieni muutosprosessi käynnissä ;). Pitäiskin vaihtaa tuo pari vuotta vanha profiilikuva...

   Poista
 2. Näppärä asuste, jossa tosiaan aivan ihana väri. :)

  VastaaPoista
 3. Voihan se olla että kauluri painaa enemmän, se kun on tuollainen muhkea malli :) Mainio väri!

  VastaaPoista
 4. Minulla joskus sama ongelma päättelyssä. Silloin otan tupla-aseen käyttöön: Koetan päätellä mahdollisimman löyhästi ja otan isommat puikot kuin muuten neuleessa. Kyllä se vähän auttaa.'

  Minna

  VastaaPoista
 5. Aivan ihanan väristä tää lanka. Ja nätti huivi tietysti.:)

  VastaaPoista