Sivut

maanantai 7. tammikuuta 2013

No nyt niitä joululahjoja

Tänä vuonna pehmeitä paketteja saivat kummilapset. Kuten joku on saattanut jo huomatakin, olen ihastunut Dropsin Fabeliin. Mielestäni se toimii sukkalankana loistavasti ollen miellyttävän tuntuinen neuloa ja käyttää sekä sopivan paksua. Fabelista tehdyt sukat mahtuvat yleensä hyvin talvikenkiin, eivätkä ole liian kuumat jalassa. Ja sitten kun se värikarttakin on niin mukavan laaja.

Nuorimmaiset kummilapsoset saivat ihan perusraitasukat. Kokoa näissä ehkä n. 24-26.
Malli: oma perus
Lanka: Drops Fabel
Kulutus: unohtui punnita mutta varmaan n. 40g
Puikot: 2,5 
 
Malli: oma perus, kuvio sukissa kuten Simple Skyp sockeissa
Lanka: Drops Fabel
Kulutus: nämäkin varmaan jotain n. 40g
Puikot: 2,5

Kun oli tullut neulottua jo kahdet sukat ilman tasaraidoittamista, niin kolmansissa piti jo raidoittaa. Raidat vaan on niin - no, tiedättehän te :).


Malli: oma
Lanka: Drops Fabel
Kulutus: unohtui punnita mutta pannaan 73g
Puikot: 2,5
Koko: 39

Näistä sukista tykkäsin erityisesti. Mielestäni tuo itseraidoittuva siniturkoosi Fabel toimii ruskean kanssa oikein hyvin. Neuloin nämä sukat varpaasta varteen, jotta lanka varmasti riitti. Tässä lähikuvissa muutama juttu, jotka ovat muotoutuneet minun puikoilta valmistuneiden sukkien "tavaramerkiksi":
Jogless stripe -tekniikka värin vaihtumiskohdassa, jottei raidan vaihdoskohtaan tulisi rappuja.

Toinen tyyli josta tykkään, on superpitkä kiilakavennus (tai tässä kohtaa kiilalevennys). Aluksi kavennan joka toisella kerroksella, mutta sitten joka kolmannella ja lopuksi joka neljännellä (näin siis, jos sukat neulotaan varresta varpaaseen - tässä tapauksessa taas siis levennykset eka harvakseen ja sitten tihentäen). Oma mielipiteeni on, että näin sukka kaartuu nätimmin ja asettuu jalkaankin paremmin.

Näissä sukissa kokeilin eka kertaa käyttää taitetun reunan kiinnittämisessä silmukointia. Poimin neuloksesta nurjalta puolelta lankalenkkejä halutusta kohtaa ikään kuin silmukoiksi ja silmukoin viimeksi neulomani kerroksen kiinni näihin poimittuihin lenkkeihin kolmen puikon tekniikalla. Tulipa muuten nätti reunus ja erittäin joustavakin. Varsin hidastahan se oli, mutta vaivan arvoinen.


Juu ja sitten vielä muutama lämmike jotka kyllä tuli tehtyä jo syksyllä marjanpoiminta-aikaan: likööriä omista karviaismarjoista. Tämän liköörin ohje on helppo ja maku erinomainen. Marjojen lisäksi tarvitaan vain Tapioviinaa, sokeria, lasipurkki ja aikaa muutama kuukausi. Voisin bloggailla liköörin teosta vikka sitten ensi syksynä tarkemmin.6 kommenttia:

 1. Kauniin värisiä sukkia olet kutonut.

  VastaaPoista
 2. Tosi ihania joululahjoja olet tehnyt =)

  VastaaPoista
 3. Kiitokset tuosta Jogless stripe tekniikka vinkistä. Oli minulle ihan uusi tapa ja menee heti seuraavissa sukissa kokeiluun. Kauniita sukkia. Mulla oottaa Fabel myös puikoille pääsyä.

  VastaaPoista
 4. Kauniita sukkia! Mulla ei kyllä ikinä raidat asetu noin nätisti :)

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia! Noin minäkin raidat neulon!

  VastaaPoista
 6. noi raitasukat on kivat! :)

  ps mun blogissa on sulle jotain!

  VastaaPoista