Sivut

keskiviikko 1. elokuuta 2012

Rätei lumpui

Kuten ehkä joku tarkkaavaine blogini lukija on saattanut huomata, KYH-töiden tekeminen on kohdallani tahtonut pikkuisen takkuilla varsinkin parin viime viikon ajalta. Niinpä siinä ohessa, vähän niinkuin salakavalasti, on valmistunut vähän muutakin.


Nämä eivät ole tiskirättejä eikä patalappuja, vaan hepan jalkoihin lämppäreiksi tarkoitettuja 100% villasta rakkaudella neulottuja patjoja. Leveyttä löytyy 54 silmukan verran, pituutta vähän enemmän kuin leveyttä. Rätti peittää siis hepan jalan etupolvesta / kintereestä alaspäin vuohiseen saakka.

Kerrottakoon langoista sen verran, että sain Vironvillaa toista kiloa mieheni siskolta, joka oli ostanut sitä taannoin reissullaan, mutta langat olivat jääneet hänellä käyttämättä. Aluksi tuumin, että langat jäisivät minullakin lojumaan kaapin perukoille. Mutta kuinkas sitten kävikään: pari viikkoa lankapussin huostaanotosta enoni  kyseli, tietäisinkö mistä saisi oikeaa villalankaa ja voisinko neuloa lämppäreitä meidän yhdessä omistamallemme hevoselle. Viron villat pääsivät siis oitis puikoille. Näitä olen tikutellut parilla ravireissulla ja muuten kun on pitänyt olla aivotonta neulottavaa. Nämä ovat päässet jo käyttöönkin ja saaneet enolta kehuja niin paljon, että taidan neuloa loputkin villat heppojen jalkaräteiksi.


Viime lauantaina saimme kutsun rapukekkereihin serkkuni luo. Virkkailin sinne tuliaisiksi pannunalusen tutulla ohjeella. Muuten virkkailin ohjeen mukaan, mutta reunukseen tein yhden ylimääräisen kerroksen kiinteitä silmukoita. Pannunalusen kanssa tuliaispussiin pääsi vielä oman kasvihuoneen tuotoksista valmistettuja maustekurkkuja.

Tunnistaako joku tuon otsikon toteamuksen "rätei lumpui", siis tarkoittaen rättejä ja lumppuja? Tämä ponnahti vaan jostain mieleeni. Onko tämä jostain elokuvasta? Tuntematon sotilas?

2 kommenttia:

  1. Ihan muuta kautta ajauduin sattumalta selaamaan Tuntsarisitaatteja, ja tää postaus tuli mieleen :D ainakin täällä http://fi.wikiquote.org/wiki/Tuntematon_sotilas on otsikkosi "rätei ja lumpui" pariinkin otteeseen Hietasen kohdalla ;)

    VastaaPoista
  2. Oi miten kaunis pannulappu. Mutta tuo ohje on englannin kielinen ja kun en osaa sanaakaan sitä niin jääpä tuokin tekemättä...harmi. Olisi ollut niin kiva kokeilla....

    VastaaPoista