Sivut

tiistai 3. tammikuuta 2012

Kaikukukka

Vuoden viimeisenä neuleena valmistui Kaikukukka-huivi.
.

Viime vuosien aikana on tullut tullut lahjottua huiveilla lähisuvun naisia, lähinnä oma sekä mieheni äiti sekä mummot ovat saaneet omansa erinäisissä yhteyksissä. Syksyllä kyselin kummitädiltä, josko hänkin haluaisi omansa. Ja tottakai hän halusi. Yhdessä kävimme läpi lankavarastoani ja selasimme Ravelryssä huiviohjeita. Tätini valitsi malliksi Echo Flower Shawlin, ja langaksi petrolin värisen Teeteen Elegantin.


Aiemminkin olin tuota Echo Floweria mallannut aloittaa, mutta silloin se jostain syystä jäi. Muistelen, että koin silmukoimisen lisäämisen (2 into 9 ja 3 into 9) vaikeaksi. Nytpä se ei ollutkaan enää yhtään vaikeaa, liekö kokemusta karttunut matkaan tuosta edellisestä yrityskerrasta :).


Tässä huivissa toistin Flower Chartia 17 kertaa. Ohjeessa neuvottiin toistamaan 13 kertaa, mutta koska lankani oli paljon ohuempaa, myös toisoja piti tehdä enemmän.


Aloitin neulomaan huivia 3,25:n puikoilla. Yhden työmatkan aikana (kun neule kulki siis käsityöpussissa laukussa matkassa) onnistuin sitten katkaisemaan toisen puikon. En malttanut odotella uuden puikkoparin hankkimista, vaan jatkoin tikuttelua 3½:n puikoilla. Ja ainakaan minä en kyllä huomaa puikkojen vaihtumiskohtaa.


Joululomalla innostuin sitten rutistamaan huivin valmiiksi, niin että huivi valmistui parahiksi Tammikuun alkuun kummitädin synttärilahjaksi.


Projektin lopputulokseen olen oikein tyytyväinen, toivottavasti huivin saajakin!Malli: Echo Flower Shawl (Ravelry)
Lanka: Teetee Elegant yksinkertaisena 
Puikot:
Koko: Leveyttä n. 150cm
Kulutus: 79g
Tätä neuloessani aloin ensimmäistä kertaa haaveilemaan kunnon pitsipuikkojen hankinnasta. Tykkään kovasti neuloa Knit Pron puikoilla, mutta näin ohuen langan pitsineuleissa ja varsinkin noiden nyppyjen teossa soisi puikkojen olevan vieläkin terävämmät. Mitäs pitsipuikkoja suosittelisit? Olisiko Addit parhaat? Ja kannattaisiko ostaa kiinteällä kaapelilla vai vaihtopäillä? Ja onko vaihtopäisiä pitsi-Addeja edes olemassa?


20 kommenttia:

 1. Kaunis!

  Enempää en osaa puikkoihin sanoa, mutta tietääkseni vaihtopäisiä pitsi-Addeja on olemassa. Mutta en osaa sanoa juuta enkä jaata niistä.

  VastaaPoista
 2. Upea huivi!

  Itse huomasin saman ongelman, kun neuloin Kuningatar Silviaa merinosilkistä, että terävämmät puikot on pakko hankkia ja päädyin noihin pitsiaddeihin. En kylläkään ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi!

  Mulla on yhdet pitsi-addit kokoa 3,5 mm, ja ovat toimineet hyvin, sen mitä niillä olen kutonut.

  VastaaPoista
 4. Mä en muita pyöröjä enää käytäkää kuin Addeja..

  Hieno huivi!

  VastaaPoista
 5. Malli on kyllä kaunis. Joskus aloitin huvia samalla ohjeella, mutta jostain syystä ohje ei silloin mahtunut jakeluun ollenkaan. Pitäisi kokeilla uudestaan :)

  VastaaPoista
 6. Kaunis! Ison työn oot tehnyt, nypyt ja kaikki... Pitsi-addit on kuulemma ne parhaat, en ole kokeillut kun Knit Prot on sopineet tähän asti joka neuleeseen.

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunis! Hurjan määrän työtunteja olet tähän uhrannut.

  Puikoista en osaa sanoa mitään, neulon niin vähän pitsiä.

  VastaaPoista
 8. Ihana! Niin kaunis värikin.

  Mulla on pitsi-Addeja ja tykkään niistä. LÖytyy myös yhdet Chiagoo-pitsipuikot ja tykkään niistä vieläkin enemmän.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana huivi! Kauniin mallin kummitätisi valitsi ja sinä teit suuren työn. Näyttää kyllä niin suuritöiseltä, ettei meikä taida edes yrittää vaikka huivien tekoon pitäisi alkaa.

  Knit Prot ovat minulla kokeilematta samoin kuin pitsi-Addit, muuten kyllä käytän mieluiten Addin puikkoja.

  VastaaPoista
 10. Aivan ihana huivi. Mulla on usiammat pitsiaddit ja oon niihin ollu tyytyväinen.

  VastaaPoista
 11. Oi miten upea! Toivottavasti malli ja väri ovat saajan mieleen. Minusta tuo on ainakin ihana!

  VastaaPoista
 12. Ooh miten ihana huivi! Kaunis malli ja upea väri. :)

  VastaaPoista
 13. Onpa ihana huivi. Minullakaan ei ole kunnon puikkoja ohuiden pitsihuivien neulontaan.

  VastaaPoista
 14. Voi itku kuinka ihanan herkkä pitsihuivi! Eksyin ekaa kertaa sivuillesi ja tuotteesi olivat todella kauniita!!! Tulen varmaan toistekin!

  VastaaPoista