Sivut

torstai 14. heinäkuuta 2011

Kummityttöä onnittelemassa

Kummilapsistani nuorin täytti viime viikonloppuna kokonaisen vuoden. Kyselin etukäteen neitokaisen äidiltä, mitä voisin neuloa lahjaksi. Toiveeksi tuli reilun kokoiset villahousut talven varalle. Lankavarastosta löytyikin lasten talvineuleita silmällä pitäen ostamaani Dropsin BabyMerinoa, jota päätin käyttää neuleeseen. Koska oli vähän vaikea arvioida paljonko housuihin menisi lankaa, päätin tehdä raidalliset housut, jotta lanka varmasti riittäisi. 


Koska kummitytön äiti toivoi housuihin reilusti kasvun varaa, sovittelin tekelettä oman tyttäreni 2v3kk päälle ja neuloin pituutta sen mukaan. Lahkeen resoreista tein tarkoituksella pitkät - niitä voi sitten käännellä ekana talvena, kun ovat muuten vielä reilun mittaiset. Olkaimiin ompelin kaksi paria nappeja tuomaan lisää säätömahdollisuuksia. Aluksi housut yltänevät kainaloihin saakka, ja neidin kasvaessa voi olkaimet ottaa kokonaan pois.

Tykkään lopputuloksesta, vaikka alussa epäilytti että tuliko tehtyä liian leveitä raitoja. Näihin housuihin voisi neuloa mätsäävän villatakin (joko yksivärisen tai raidallisen) sitten syksymmällä...

Malli: Mallia mittoihin otin Novitan kevät 2009 -lehdessä ilmestyneestä ohjeesta.
Lanka: DROPS Baby Merino
Puikot: resoreissa 2½, muuten 3,25
Kulutus: 188g
Muuta: Ihan ihanan pehmeää lankaa, suosittelen!

Kummitytön synttäreitä edeltävänä päivänä olin aloittanut Rose-kesähatun neulomisen. Olen tänä kesänä neulonut Helmiinalle ja Mirjamille jo mansikkakesähatut, mutta ne ovat ikävästi venyneet käytössä, eivätkä ole enää oikein edustavan näköiset. Ihastuin tähän pipomalliin, kun näin niistä Marittan tekemät versiot. Sitten ohjetta tutkiessani huomasin että piposta on vielä olemassa toinenkin, hörsyläisempi versio. kun kaapista löytyi vielä sopivaa puuvillalankaa, innostuin heti luomaan silmukat. Koska edelliset hatut tosiaan venähtivät isoiksi (Novitan Miami -lanka ja ilmeisesti liian isot puikot), ajattelin että teen nyt napakan version, ja jos tulee liian pieni, niin aina sille käyttäjä löytyy.

Seuraavana päivänä kummitytön luo ajaessamme sain Rose-pipon valmiiksi. Ja niinhän siinä kävi, että se oli pikkuisen liian pieni kummallekin omalle tytölle. Päivänsankarineidille se oli kuitenkin aivan sopiva, ja kun heillä vielä tuntui olevan puutetta sopivasta kesähatusta, niin kummitätihän jätti mielellään uunituoreen tekeleensä kummitytön käyttöön :).



Malli: Rose -pipo (Ulla 2/05), suunnittelija Pia Tuononen
Lanka: Novita Tennessee
Puikot:
Muuta: Malli on tosi kiva ja ohje selkeästi kirjoitettu. Tällekin suosittelut! :)

6 kommenttia:

  1. Nätit värit haalarissa, ja tosi kätevä malli! Nuohan sopii vähintään kolme talvea... Valloittavan suloinen tyttönen uudessa hatussaan :)

    VastaaPoista
  2. Ihanat villahousut, käsialasi on ihan uskomattoman tasaista!

    VastaaPoista
  3. Tosi kivat pöksyt ja söpö lakki =)

    VastaaPoista
  4. Kauniit pöksyt ja lakki!
    Tuo edellinen huivi on todella UPEA!

    VastaaPoista
  5. Villapöksyissä on kaikki mitä arvostan: kasvunvaraa (ilmeisesti reilusti!) ja riittävän leveät raidat, värit sekä hempeät että raikkaat. Pipokin on kovin hauska :)

    VastaaPoista
  6. Ihanat ja voi niin tarpeelliset nuo villapökät mutta minen oikein tykkää tuosta Dropsin langasta. Onneksi sain sen kaiken juuri kulutettua :) Ihana tuo myssy, tuo röyhelöreunainen on kyllä niin söpö :D

    VastaaPoista