Sivut

sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Auringonpistoksesta päähänpistos

On sitten tullut tälle kesälle koettua auringonpistos, ja voin sanoa, että ei ollut mukavaa. Tarvittiin helteinen päivä, paljon piha- ja kasvihuonepuuhaa sekä Maikki ilman hattua ja riittävää nestetankkausta. Iltapäivällä alkoi päänsärky, joka sitten paheni huimauksen ja etovan olon kautta siihen pisteeseen, etten lopulta kyennyt avaamaan silmiäkään  ilman ettei horisontti olisi heittänyt, saatikka nousemaan ylös tai edes neulomaan. Onneksi olo helpotti yhdessä yössä.

Pari päivää tästä bongasin kaupan lehtihyllyltä uusimman Suuri Käsityö -lehden, jonka kannessa komeili pirteän värinen hellehattu. Hetken mielijohteesta ostin lehden ja päätin rohjeta kokeilemaan hatun ompelemista.


Edellisen kerran olen ommellut kaavoista 7. luokan käsitöissä, joten vähän jännitti, että tuleeko siitä mitään. Onneksi sain huippuhyviä käytännön vinkkejä mieheni siskolta Emilialta.


Hatusta tulikin yllättävän hyvä! Koko oli just passeli, ja värikin miellyttää silmää. Kankaana käytin viime talvena ompelemastani jouluverhosta yli jääneen Marimekko -kankaan palasen. Hattu on ollut jo ahkerassa käytössä: pari kertaa mustikkametsässä ja päivittäin pihapuuhissa.

Tytöthän halusi tietysti heti samanlaiset, ja eihän äidin auttanut muu kuin alkaa muokkaamaan kaavoja pieneen päähän sopivaksi. Tytöt saivat valita mieleisensä kankaat pienestä kangasvarastostani, ja yllätys yllätys - molemmat halusivat tismalleen samanlaiset kankaat.


Mirjamin  hattu onnistui muuten hyvin, mutta aika pieni siitä tuli. Ei mahdu enää ensi kesänä. Helmiinan hattuun isonsin kaavoja. Helmiina halusi myös isomman lierin. Lieristä tulikin sitten vähän hupsun näköinen, mutta ainakin käyttäjä itse tykkää.


Kuvissa esiintyvät tyttöjen hameet ompelin omasta pieneksi jääneestä (köhöm köhöm!) lempparihameesta. Pari ylimääräistä kerrosta pois, hame keskeltä poikki ja kuminauhakujat kuminauhoineen paikoilleen ja kas vaan, uudet balleriinahameet on valmiit :).

 Mukavaa oli ommella pitkästä aikaa. Ja voi kun olisi tuota armasta aikaa enemmän, voisin innostua näistä ompeluhommista vaikka kuinka! Nyt ei kuitenkaan oikein ehdi ompelemaan eikä paljon neulomaankaan, kun marjojen ja vihannesten satokausi on parhaillaan. Siitä taidankin postailla sitten seuraavaksi...

4 kommenttia:

 1. Kauniit hatut teillä kaikilla!
  On tässä tullut itsekullekkin mieleen ommella kunnos lierihattu tänäkesänä...

  VastaaPoista
 2. Sievät hatut olet kyllä tehnyt. Kyllä kannatti ottaa ompelukone esille :o)

  VastaaPoista
 3. Hienoja hattuja ja kivat hameetkin tytöillä. Ompelu olisi niiiin mukavaa, mutta vie niin paljon tilaa ja aikaa, että harvemmin tulee ryhdyttyä.

  VastaaPoista