Sivut

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Maikin Kontista Pukin konttiin osa III: Illuusio

Viimeinen joululahjapostaus.

Etsiskelin Ravelrystä jotain kivaa sukkamallia 11v kummitytölleni, ja kun näin tämän niin tiesin mitä haluan kummitytölleni neuloa.

Tässä sukat kohtisuoraan ylhäältä kuvattuna:


Ja tässä samat sukat etuviistosta:


En tiedä onko tämä kokeneemmille neulojille jo vanha tuttu kikka, mutta itse tutustuin tähän tekniikkaan vasta nyt. Tässä vielä sukkailluusiota videonpätkällä kuvattuna:Malli: Illuusiosydämet Alice Bellin Love Me Knot -sukista (Ravelry), muuten sukat oman maun mukaan
Lanka: Drops Alpaca
Puikot: 2,25
Kulutus: 70g
Illuusiotekniikasta innostuneena päätin neuloa pienemmällekin kummitytölle (5kk)  myssyn samalla tekniikalla. Tuo illuusio ei kuitenkaan toiminut yhtä kivasti paksulla langalla (tai ainakin neulepintaa olisi pitänyt olla enemmän), joten tyydyin sitten pelkkiin raitoihin. Ja kiva hatusta tuli näinkin! Sitten tein vielä samasta paksusta Dropsin Nepalista lämpimät töppöset pakkaspäivien vaunuilupäikkäreille.
 
Malli: Oma: aloitettu päälaelta luomalla 40 silmukkaa ja siitä sitten poimittu toiset 40, ihan kuin sukan kärkialoituksessa.
Lanka: Drops Nepal
Puikot: 4, resorissa 3½
Kulutus: 70g
Sukat samasta langasta oman mallin mukaan 51g.

Erityisen tyytyväinen olen idikseeni aloittaa pipo ylhäältä. Näin pääsin paremmin muokkaamaan korvalliset sopivan muotoisiksi kavennuksilla. Tässä vielä pipoa sekä ylhäältä päin että 1½ v tyttäreni esittelemänä (kyllä vaan, Neiti Linssiludesta saa tätä nykyä pelkkiä irvistyskuvia...).Sitten vielä lopuksi eilen kuvattu kuva-arvoitus:


Arvaatkos?

10 kommenttia:

 1. Ovelat sukat! Kauniit! Täytyy perehtyä asiaan tarkemmin :)

  Pipo on kaunis jopa irvistelevän lapsen päässä ;) Toinen on niiin söpö :)
  Meilläkään ei saa otettua tenavista kunnon kuvia kun aina on naama johonkin suuntaan vänksöllään!

  Kuva-arvoituksen arvaus: Kuvassa on pienen pohdinnan jälkeen tietenkin kaksi suihkaria!

  VastaaPoista
 2. Kivat illuusiosukat! Mun on pitänyt itsekin kokeilla illuusiohommia jo pitkään, mutta enpä ole saanut vielä aikaiseksi. Nuo sun sukat kyllä lisäsi taas mielenkiintoa tähän asiaan, että täytynee yrittää muistaa tämänkin tekniikan kokeilu.

  Kiva irvistelijä sinulla ! :D

  Ja kuva-arvoituksessa on tietty jääpuikkoja: se tuli ekana mieleen.

  VastaaPoista
 3. En ole minä ainakaan törmännyt tuollaiseen illuusiotekniikkaan aiemmin, hauskat!

  Jääpuikoiltahan nuo ensin näyttävät, mutta tarkempi tarkastelu taitaa osoittaa toista.. :)

  VastaaPoista
 4. Hei mahtavat sukat! En ole moisesta tekniikasta aikaisemmin kuullutkaan. :)

  Pitkästä aikaa kävin blogissasi ja vaikka mitä ihania uusia juttuja oli tullut. Aivan loistava idea tehdä noin kaunis pannulappu ja antaa se lahjaksi teen tai kahvin kanssa. Kirjoitin jo vinkin itselleni ylös ensi joulua varten! :D

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi, tulin vastavierailulle ;)

  Ihanat sukat, osaiskohan (jaksaisikohan) alkaa opettelemaan tekniikkaa! Niin plajon kaikkea hienoa sitä ihmiest tekee ja osaakaan!

  VastaaPoista
 6. Sydänsukat on oikeasti ihan helpot: joka toinen kerros on oikeaa ja joka toinen kerros sekä oikeaa että nurjaa vaihdellen riippuen kuviosta. Linkittämästäni ohjeesta pääsi muistaakseni toiseen linkkiin, jossa oli värikaavion avulla selkeästi neuvottu milloin mennään nurjaa ja milloin oikeaa. Ja nopsasti oppi myös muistamaan. On niin kiva tekniikka että suosittelen kokeilemaan! :)

  VastaaPoista
 7. Ai sinä olet tehnyt illuusiosukat! Minulla ne ovat olleet ajatuksissa jo monta vuotta ja taitavat sinne jäädäkin. ;) Vai olisikohan niiden aika ensi vuonna.

  Onpas kiva lakki ja sopii mallille hyvin, vaikka ei hänen ilmeestä niin voisi päätelläkään. ;D

  VastaaPoista
 8. Vau, illuusiosukat ovat ainakin minulle ihan uusi juttu, ennen ole kuullutkaan. Tätynee perehtyä näihin(kin) ja pidentää to-do-listaa jälleen. ;)

  VastaaPoista
 9. UUsi tuttavuus nuo illuusiosukat, mutta kauniit. Pipo ja töppöset myös ihanat

  VastaaPoista
 10. Ihania neuleita! Nuo illuusiosukat on aivan mahtavat! :) On ollut mullakin kauan ajatuksissa kokeilla jotain illuusioneuletta, täytyy kyllä joskus kokeilla, niin kivan näköistä tulee. :)

  VastaaPoista