Sivut

maanantai 4. tammikuuta 2010

Aarteita

Uuden kotimme remontti pääsi kunnolla käyntiin Uuden vuoden seutuun. Kylpyhuoneen, saunan ja pukuhuoneen kaakelit ja paneelit on revitty irti, samoin lauteet, kiuas, lavuaari ja suihku. Pintamateriaalit menevät siis kokonaan uusiksi ja samalla siirretään kylppärin ja pukuhuoneen välistä seinää niin että kylpyhuoneeseen saadaan enemmän tilaa. Sillä aikaa kun miehet paukutteliva kaakeleita irti, kävin minä tutkimusmatkalla aitassa ja aitan ylisillä. Ja katsokaapas millaisen aarteen sieltä löysin!Oli niin kylmä, että tarkempia tutkimuksia en tarennut tehdä, mutta tällainen ihanuus siellä aitan nurkassa nökötti. Luulenpa että tupaan tämä on tuotava! :)

Ja löytyihän sieltä muutakin mukavaa:


Ainakin tuo tonkka pääsee toimittamaan kukka-astian virkaa (ellen sitten keksi vielä kivempaa käyttötarkoitusta).
Kasa vanhoja ikkunan pokia!
Ja sitten löytyi tällainen! Minulla on ollut tismalleen samanlainen heppa pienenä. Tämän voisi tuoda jo sisälle taloon, tytöille viihdykkeeksi :).
Sitten tällainen kannu löytyi keittiön kaapista. Jokin leima siellä pohjassa oli, mutta en oikein osannut tulkita. Mutta nätti tämä ainakin on.
Tässä vielä näkymä keittiön ikkunasta auringon laskiessa.

Niin ja toinen aitta jäi vielä tutkimatta, kun ovi oli niin tiukasti kiinni etten saanut sitä auki. Aarteen metsästykset siis jatkuvat seuraavalla kerralla...

Ja opettelinhan minä vähän uusia käden taitojakin - käytin sorkkarautaa ekaa kertaa elämässäni kun irroittelin listoja tapetoinnin tieltä. Ja olihan kivaa!


15 kommenttia:

 1. Mekin ollaan harkittu kylppärin (tai siis vessan) ja vaatehuoneen välisen seinän siirtämistä, jotta saataisiin vessalle enemmän tilaa! (JOS siis täällä ruetaan jotain remontoimaan..)

  Ihanan löydön olet tehnyt! Tai siis oikeammin löytöjä, ensimmäinen kommentti viittaa tieteskin tuohon ompelukoneeseen. On se vaan kaunis ihan tuollaisenaan.. Miksei nykyään ompelukoneista tai muista koneista tehdä samanlaista silmänruokaa? En voi kuvitella, että joku joskus haluaisi nykyaikaisen muovimasiinan tupansa koristukseksi.. Kenenkähän kone mahtaa olla..? Ainakin näyttäisi olevan ihan hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
 2. Sanoppa muuta, kaunis tämä minustakin on! Olenkin mietiskellyt, että voiko ihmisten käsitys kauneudesta muuttua vuosikymmenten aikana niin, että vielä joskus nämä meidän aikamme muovirumistukset ovatkin niitä muotoilultaan ihastuttavia.

  Ompelukoneen alkuperäistä omistajaa voi vaan arvailla. Ei se ainakaan edellisten omistajien ole, kerta olivat sen meille jättäneet kaiken roinan keskelle.

  Eikös sinullakin Maiju ole samantyyppinen ihanuus? Ja olikos sekin jonkin sortin aittalöytö?

  VastaaPoista
 3. Onpa sinulla siellä aarteita, mitähän sieltä toisesta aitasta löytyy! ;) Tuo ompelukone on upea ja ilman muuta sen paikka on jossain muualla kuin aitassa. Meilläkin on vanha ompelukone mökillä, mutta se ei ole noin kaunis kuin tuo teidän. On muuten aivan käyttökuntoinen ja joskus käytetäänkin.

  Ennustan muuten, että tulet näkemään keittiösi ikkunasta vielä lukemattomia muitakin upeita auringonlaskuja!

  VastaaPoista
 4. Vitsit mitä aarteita! =) Tutun näköisiä tavaroita, mummolan vintistä löytyypi myös samanmoisia..:)

  VastaaPoista
 5. Voi että mikä löytö tuo ompelukone ja ikkunanpokatkin näyttävät ihan siltä että niistä keksii vielä jotain kivaa. Meillä oli tänä jouluna pieni ulkokuusi ovenpielessä maitotonkassa :) Mulla on kans ollut juuri tuollainen keinuhevonen pienenä, sillä on hyvä kiikkua ku varoo vaan varpaita, isä oli tainnu siihen mun heppaan tehä sellaset jalansijat ku hurjastelin niin kovin että varpaat oli koko ajan alla :D

  VastaaPoista
 6. Meiltä löytyi mummon vanha Husqwarna, väriltään vihreä ompelukone, ja erittäin hyväkuntoinen. Mutta ei ollut aitassa vaan ihan mummon makuuhuoneessa. Likaisena tosin, mutta muutoin ehta. Nyt koristaa olohuonetta. Ompelukone tosin piilossa.

  VastaaPoista
 7. Onpa todella ihania aarteita!
  Monesti nuo vanhat koneet vielä toimiikin ihan hyvin. Ja ikkunanpokat on nykyisin suuressa arvossa. Minullakin tuolla yksi 3 ruutuinen odottaa hiomista :)
  Minä veikkaan että koskaan, ikinä, milloinkaan ei tule sellaista aikaa että nykyiset ompelukoneet nostettaisiin somistukseksi.
  Silloin jos niin käy on sisustus maku karannut niinkuin mopo käsistä ;)

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikille kommentaatiosta :).

  Tältäpä minustakin Fannyliina tuntuu - tuskinpa vaan nämä nykyvehkeet koskaan kauniilta näyttää. Mietiskelin samaa kun katselin kasarimallin nojatuoleja ja sohvia, jotka edelliset omistajat olivat myös jättäneet meidän "iloksemme". Nyt tuntuisi että kaatopaikalle vaan - mutta entäpä jos ne sitten joskus ovatkin niitä aarteita?

  Näistä ikkunanpokista minä haaveilen hiovani tulevaan kodinhoitohuoneeseeni sellaisen valeikkunan - entisessä ullakkokammarissa kun ei oikeaa ikkunaa olekaan...

  VastaaPoista
 9. WAU mitä aarteita, oon kyllä pikkuisen (tosi paljon) kateellinen minäkin haluisin! Varsinkin noita maitotonkkia ja kiikkustuolia kuolaan =D
  Olet onnepekka
  Oikein kutkuttaa nähdä teidän remontin lopputulos

  VastaaPoista
 10. Hellu: Tjaa, enpäs tiedä onnenpekasta, onhan asialla se kääntöpuolensakin. Nimittäin roinaa, siis kaikkea muuta kuin aarteita, on aitoissa, navetassa ja talossakin ihan traktorikuormittain. Melkoinen urakka meillä siis tiedossa ensi kesäksi kun raivaamme kaiken siistiksi (lue: saamme omat romumme toisten romujen tilalle ;) ).

  Minuakin kutkuttaa nähdä lopputulos vähintään yhtä paljon kuin sinua ;). Niin monta kuvaa olen mielessäni sisustuksesta muodostanut...

  VastaaPoista
 11. Hyvä ajatus tuo ikkunanpokasta valeikkunan tekeminen. Siihen taakse voi laittaa vaikka peilin. En tiedä muistatko meidän kaksion ruokailutilaa, joka oli tavallaan ikkunaton; sen seinällä oli peilin ja pokien avulla tehty valeikkuna, johon laitoin jopa pienen verhokapan yläreunaan. Toimi hyvin!

  VastaaPoista
 12. Minna: No nyt muistan sen teidän vanhan keittiön valeikkunan kun sen mainitsit :). Sieltäkö lie idea jäänyt mieleeni muhimaan, mutta peiliä tosiaan ajattelin pokien taakse ja sitten jotain verhoja myös nätistykseksi.

  Kodinhoitohuoneen sisustuksen suunnittelu on muuten ihan ihkua puuhaa - se kun on talon ainoa paikka josta on tulossa ihan oma soppeni <3. Sisustuksenkin saa siis näin ollen suunnitella aivan oman maun mukaan :).

  VastaaPoista
 13. Aijai, mitä aarteita. Meillä on ton tyylinen ompelukone pöytineen ja se on tuossa ikkunan alla vähän niinkuin kukkapöytänä. Enpä ole ennen kuullut tuon merkkisestä koneesta. Mielenkiintoista.

  Minä tein aikanaan tuon tyylisestä ikkunapokasta kaapin oven. Kaapissa on vanhoja kahvikuppeja, pulloja ja karkkirasioita. Ja sekin on tuolla seinällä, on vähän niinkuin muistojentaulu.

  VastaaPoista
 14. AnniKainen: Minullekin tämä "New Home" oli ihan uusi tuttavauus. Osuva nimi ainakin on - muuttaahan kone meidän uuteen kotiimme saaden sieltä uuden kodin :).

  Ja kaappi-ideakin on muuten mainio! Täytyykin pohdiskella josko poka tai pari pääsisikin vaikka nappipurnukkakaapin oveksi sinne kodinhoitohuoneeseen...

  VastaaPoista
 15. Mahtava löytö! Anoppilassa taitaa olla samanlainen kone. :)

  VastaaPoista