Sivut

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Pitsikaulahuivin uusi elämä


Haeskelin kesällä kivan ja kepeän, suorakaiteen muotoisen kesäkaulahuivin ohjetta. Lankalaatikkoni pursuilee erilaisia puuvillasekoitelankoja, ja tarkoitukseni oli vähän vajutella näitä varastojani neulomalla pitsihuivi. Löysin kivan ohjeen Ullasta, ja ei muuta kuin Novitan Butterfly -lanka puikoille. Muutama kymmen senttiä neulottuani tajusin, että joko lanka oli liian luirua tai sitten puikkovalintani oli liian paksu - tämä tekele olisi aivan liian ryhditön kaulahuiviksi. Niinpä mielikuvitus alkoi hakemaan huiville uutta elämää, purkamaankaan en enää viitsinyt rueta.

Ja kuinkas sattuikaan, huivi sattui olemaan juuri sopivan levyinen ulko-ovemme ikkunaan! Ei muuta kuin mitat oven ikkunaruudusta, ja neulomaan tulevasta verhosta sopivan pituista. Verho valmistui jo kesällä, mutta vasta nyt sain pingotettua verhon prässiin.


Seuraavaksi pohdinnan alla oli, kuinka saisin verhon pysymään tarpeeksi napakasti ikkunassa. Päätin kokeilla tärkkäämistä mummoni neuvomien ohjeiden mukaan. Minulla ei ole hajuakaan miten tärkkäys "oikeasti" tehdään, mutta mummon neuvojen mukaan valmistin tujun sokeriliuoksen ja valelin sitä prässissä olevan huivin päälle. Lopputulos oli oikein onnistutnut, ja huivi - eikunsiis verho - istuu nätisti ja jämäkästi omalla paikallaan :)

Siinä se uuden elämän saanut kaulahuivi nyt nätisti napottaa ulko-ovessamme ja toivottaa vieraat ja kotiväen tervetulleeksi! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti