Sivut

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

788 silmukkaa

Kun mitään valmista ei ole syntynyt moneen päivään, niin postataanpa sitten muusta.

Puikoilla on Triinu-huivi ihanasta virolaisia huivimalleja käsittelevästä "Pitsihuivit neuloen" -kirjasta. Halusin tehdä tähän suorakaiteen muotoiseen pitsihuiviin reunapitsit ympäriinsä, kun mallissa ne tulivat vain päihin. Nyt on sitten poimittu silmukoita ihan urakalla. Laskeskelin poikoilla olevan 788 silmukkaa, ja joka toinen kerros niitä tulee kahdeksan lisää. Taitaa olla oma henkilökohtainen silmukkaennätykseni. Voin kuulkaa sanoa, että yhden kerroksen neulominen kestää ja kestää ja kestää. Knit Pron kaapelinyhdistäjät ovat käytössä ekaa kertaa ja ovat kyllä oivallinen apu tällaisen reunapitsin tekoon.

On täällä tehty muutakin kuin värkätty pitsihuivia:

Irtonainen sähkölevy on oiva apu uudessa keittiössämme, kun mehumaija ei toimi induktioliedellä.

Oikealla yläkulmassa ei roiku lapsi, ainoastaan tyhjä puku kera kuomakenkien :)

10 kommenttia:

 1. Ymmärrän hyvin kerroksen kestävän kauan. Minulla ei ole tällä hetkellä kuin vajaat 200 silmukkaa ja työ ei tunnu edistyvän ei niin millään. Huivisi näyttää todella kauniilta - väri aivan ihana.

  VastaaPoista
 2. Ahkera olet =)
  Minä taidan koittaa nyt jotain blogiin kirjata ja kuvata kun näin kehotit. Kiitos vielä kirjalainoista, jospa tänään pääsisin niihin tutustumaan paremmin kun juhlahumu on ohi

  VastaaPoista
 3. Hui!! Omaps paljon silmukoita!! Mutta hieno siitä varmasti tulee!! :)

  VastaaPoista
 4. Huhheijaa, ei varmaan onnistuis multa noin suuri silmukkainen työ, varmaan kyllästyisin melko pian kun olen niin hidas kutomaan muutenkin :)

  VastaaPoista
 5. On siinä silmukka poikineen ja tyttöineen kerroksella. Mistähän se muuten tuntuu. et ainakin minä tunnen neulovani hitaammin, kun on paaaljon silmukoita kerroksella, kun taas pienenllä silmukkamäärällä vauhti olisi nopeampi. Ilmeisesti näin ei kuitenkaan ole todellisuudessa...
  Hyvä, että sait selvän siitä linkitysselostuksesta.
  Nyt jäädään innolla odottamaan huivisi valmsitumista, siitä tulee kaunis!

  VastaaPoista
 6. Huh, on siinä ollut poimimista, päättelyurakkaa en uskalla ajatellakaan... Kaunis huivi varmasti tulossa! Kiitos muistutuksesta, kukkien mullat pitäisi vaihtaa täälläkin.

  VastaaPoista
 7. Siinähän onkin silmukka poikineen :D Onnea koitokseen!

  VastaaPoista
 8. huhhei! Ja minusta joku 400 silmukkaa tuntuu jo ylitsepääsemättömältä... :D

  VastaaPoista
 9. Voi mahdoton, mikä silmukkamäärä!!! Taitaapa tosiaan mennä tovi kerroksen kutomiseen. mutta kaunis näyttää huivistasi tulevan.

  Noin meilläkin roikkuivat aikoinaan housut ja kengät kuivumassa! ;DD

  VastaaPoista
 10. Hurja määrä silmukoita, tsemppiä etenemiseen :) Onneksi sulla näyttää olevan hieman muutakin tekemistä välissä :)

  VastaaPoista