Sivut

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Neulevuoteni 2010

Ennen kuin kuluva vuosi pääsee vallan vauhtiinsa, ajattelin katsahtaa vielä hiukan menneeseen ja listata mitä kaikkea sitä tuli viime vuonna neulottua. Tässäpä vähän lukuja ja kuvia.
 • Sain lankaa mutkalle 5099 grammaa. Siis yli sata 50 gramman kerää!
 • Metreiksi muutettuna tämä on 12022 metriä, eli reilut 12 kilsaa
 • Viikossa neuloin siis keskimäärin vähän vajaa sata grammaa, 231 metriä.
 • Töitä valmistui yhteensä 63 kappaletta. Tässä olen laskenut kaikki virkkaamani 49 joulukuusenkoristetta kolmeksi työksi (myyjäisiin, kotiin, sny:lle). Jos nämä koristeet laskettaisiin erillisiksi töiksi, olisi valmistuneita töitä 109kpl.

  Tässä vielä vähän kuvia viime vuoden valmistuneista töistä.


  •  Aikuisten sukkia 9 paria

  •  Lasten sukkia 11 paria (yhdet puuttuu kuvasta)

   • Tossuja eri tyyleillä yhteensä 10 paria

    • Pipoja ja päähineitä 9 kappaletta
    •  
     • Lapasia valmistui 4 paria

      • Huiveja syntyi ainoastaan kaksi

      •  Kuusi puseroa/boleroa

      • Ja sitten vielä sekalainen seurakunta kaikkea muuta pientä

      Luulenpa että tämä oli käsityömielessä ennätysvuoteni. Vaikka olen neulonut enemmän ja vähemmän ihan ala-asteajoista lähtien, yhtenäkään aiempana vuonna valmistuneita töitä tuskin on ollut näin paljon. Tämä blogin pitäminen on todella antoisaa ja varmasti lisännyt intoani käsitöiden saralla. Ja blogia on kiva pitää kun sillä on lukijoita - kiitos siis kaikille teille! :)

      Aika näyttää mitä Maikin Kontissa täpähtuu tänä vuonna. Töihin olen palailemassa ensi syksyllä kun koulut alkavat ja se saattaa vähentää neulomistuokioiden määrää. Mutta se on sitten sen ajan murhe, nyt heilutellaan puikkoja senkin edestä!

      Joo ja sitten uuden vuoden kunniaksi piti vaihtaa myös vähän blogin ilmettä ;-).

      10 kommenttia:

      1. Voi hurjaa miten paljon oletkaan ehtinyt neuloa! Huimaa! Heti mietin, että matikanopen täytyykin jollain tavalla "laskea" neulomistaan :) Vielä puuttuisi, että rätnäisit keskineulomisnopeuden tai kuinka monta silmukkaa syntyy per päivä.. ;) Kiva ilme blogilla!

       VastaaPoista
      2. Hieno kooste, mukavaa nähdä kättentyön jäljet yhdellä kertaa!

       Upea banneri!!

       VastaaPoista
      3. Onpa siinä paljon töitä! Varsinkin tuo grammamäärä kuulostaa hurjalta!

       VastaaPoista
      4. Ohhoh, ootpas ollut ahkera! :D Ja mikä määrä on kulunut lankaa! Siellä on puikot viuhunut kyllä kovaan tahtiin. :D

       Kiva banneri!

       VastaaPoista
      5. Tuo 100 g/vko kuulostaa hyvältä tahdilta, tavoittelemisen arvoiselta. Se kuitenkin on 5 kg (tosiaan, sata 50 g:n kerää!!) lankaa vuodessa - ja pari väliviikkoakin saa silloin pitää.

       Kivoja neuleita olet tehnyt!

       VastaaPoista
      6. Mahtava määrä ja niin kauniita töitä kaikki! Paljon oletkin ehtinyt tekemään käsitöitä, kun ajattelee, mitä kaikkea muuta (remppa) olet ehtinyt tekemään. :)

       Ja kuvakollaasinkin sitten opettelit tekemään! Ablodeeraan sinulle! :) Millä ohjelmalla teit?

       VastaaPoista
      7. Mahtava määrä ja kyllä on kauniita neuleita. Toivotaan että tämä vuosi on ainakin syksyyn saakka yhtä tuottoisa!

       VastaaPoista
      8. Nätin ulkoasun olet saanut aikaiseksi!
       Paljon kauniita töitä on valmistunut. ihana katsoa mitä olet saanut aikaseksi... niin monta kertaa kun työ on valmistunut olet varmasti tuntenut iloa, ylpeyttä ja kiitollisuutta valmistuneesta työstä ja omista taidoista :)Itsellä ainakin on ilo suunnaton kun saa jonkin työn tehtyä! en minä edes osaa kirjoittaen kertoa mitä tarkoitan mutta uskon että tiedät :)
       Kun katsoo mitä toiset on saanut aikaan voi yhtyä tuohon ilon tunteeseen...
       Näin tein kun katsoin koosteen töistäsi! ovat aivan upeita!

       VastaaPoista
      9. Kiitos teille kommenteista, niitä on aina tosi mukava lukea! :)

       Hihii, Itseasiassa Maiju olen ihan vakavasti pohdiskellut että silmukoiden lukumäärän laskeminen olisi aika helppoa: mittaisi vaan muutaman metrin pätkän lankaa, sitten neuloisi sen ja laskisi silmukat. Ja kun koko työn metrimäärä on selvillä (grammat vyötteen avulla metreiksi), voisi sitten laskea ne silmukat. Ja kyllähän joistakin suorista posotusneuleista olis muutenkin helppo laskea silmukat. Mutta ihan niin kaheli en sentäs ole että olisin nuo pohdiskeluni toteuttanut... Saati että olisin sekuntikello kourassa tutkinut neulomiskeskinopeuttani :D.

       Itsekin vallan yllätyin että mitä kaikkea sitä onkaan ehtinyt, vaikka välillä tuntuu ettei aikaa neulomiselle ole tarpeeksi.

       Matleena: Käytän kuvien selaamiseen ja muokkaamiseen Googlen ilmaista Picasa 3 -ohjelmaa. Vähän sen jälkeen kun olin sinulta kollaasineuvoja kysellyt tajusin, että Picasassakin oli joku kollaasinappi. Ja niinhän yksi ilta harjoittelin ja huomasin että kollaasien tekeminen tuolla Picasalla onkin ihan hurjan helppoa :).

       Fannyliina: osasitpa kiteyttää hyvin! Tuo valmiiksi saamisen ilo on tosiaan ehkä se suurin syy, miksi tämä neulominen on niin kivaa. Ylipäätään kaikki sellainen työ on mielestäni kivaa, jossa näkee työnsä tuloksen. :)

       VastaaPoista