Sivut

sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Tohvelisankarit

Päädyin aloittamaan sukkasadon sadonkorjuuni tossuilla, jollaisia mieheni pyysi. Mallin piti olla miehekäs, kuten värivalinnankin. Tohvelit valmistuivat vauhdilla, ja tulos oli niin kivan näköinen että halusin itsellenikin saman malliset. Tässä siis tohvelit meille arkikoti-iltojen sankareille :).

 
Malli: kärjestä aloitettu, itse sovellettu. Molemmissa 28 silmukkaa, omien tossujen lanka oli hiukan ohuempaa joten ovat siten kapeammat.
Lanka: tummista löytyy mm. vuosimallin -98 seiskaveikkaa, punertavista mahdollisesti vielä vanhempaa "jotaintekokuitulankaa" seiskaveikan lisäksi.
Kulutus: 133g ja 99g
Puikot: 5
 

Nämä ovat niin tuhtia tuotosta, että pysyvät asennossa ihan ilman sankareitaankin, kuten kuvasta näkyy.


Miehen tohveleissa resorina 2n 2o, jotka kaventelin niin että ennen päättelyä oli 1n 2o. Omiin tohveleihin virkkasin reuniksen ja tein koristeeksi hiiren hampaita. Olen muuten tykästynyt kovasti tekemään näitä tohveleita varpaista alkaen - näin saa taatusti hyvin jalkaan istuvat tohvelit. Kiitos vaan vinkistä Matleena! :)

Seuraavaksi puikoille pääsikin jo katu-uskottavat kettinkisukat (silmukkamerkin virkaa toimittaa tällä kertaa varsin ansiokkaasti korvis, kahdesta omistamastani silmukkamerkistä toinen on hajonnut ja toinen kadonnut...).

5 kommenttia:

 1. Hyvännäköisiä tossuja. Tuo onkin hyvä idea tehdä resoria tossun suuhun. Nuo virkatut kun tahtoo venähtää.

  VastaaPoista
 2. Tossut on kivannäköisiä! :) Ja nuo kettinkisukat on itselläkin "teen joskus"-listalla. Nyt vähän jo harmittaa etten osallistunut sukkasatoon.. :)

  VastaaPoista
 3. Kivannäköinen muunnos tossukkoihin! Saatanpa tehdä minäkin tuollaisia, niin olemme entistä enemmän "samiksia"! ;D Saanko muuten linkittää ohjeeseeni nämä sinun tossusi?

  VastaaPoista
 4. Resori on tosiaan mukavan tuntuinen käytössä - pysyy tossu paremmin jalassa.

  Ja tottahan toki saat Matleena linkittää! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania neulomuksia! Pitänee laittaa tossut puikoille, kiitos linkistä

  VastaaPoista