Sivut

lauantai 7. marraskuuta 2009

Kirosanasukat

Useissa käsityöblogeissa ja ilmeisesti Ravelryssäkin on ollut kovasti puheenaiheena Novitan toiminta. Novita tuntuu olevan tällähetkellä suorastaan kirosana usean neulojan korvissa. Kovin paljon en jaksa aiheeseen puuttua, mutta sanottakoon nyt omakin mielipide lyhyesti.


Onhan se vähintäänkin arveluttavaa, että neulemalleja kopioidaan tekijöiltä mitään kysymättä vähintäänkin härskisti. Ja onhan Novitalankojen laatu välillä varsin vaihtelevaa. Näitä faktoja ei voi varmaan kukaan kiistää. Niin. Silti ja siitä huolimatta aioin jatkossakin käyttää Novitan lankoja - 7veljestä kun taitaa olla ainoa sukkalanka, jota tällainen tuppukylässäkin asuva neuloja saa ostettua ihan omasta pitäjästä. Ja minusta lanka on ihan ok ainakin arkisempiin neulomuksiin, edullinenkin. Aion myös tilata Novitan lehteä jatkossakin. Vaikka tiettyjen lankalaatujen tuputtaminen (nykyään tämä puronoro) jokaiseen ohjeeseen ärsyttää kamalasti, on lehdessä joka kerta kivojakin juttuja.


Näihin mietteisiin nojaten nimesin viimeksi valmistuneet sukat ajan hengen mukaisesti Kirosanasukiksi. Kyllä, nämä ovat Novitan 7veikasta valmisetut. Ja kyllä, pintaneuleen malli on bongattu uusimmasta Novitan lehdestä : ). 

Malli: Oma (neulottu kärjestä ylöspäin, 4*14 silmukkaa, varren pintaneule vuorotellen 2krs kaikki oikein, seuraavat 2krs *1o 2n*. Pintaneulemalli Novitan uusimmasta lehdestä.
Puikot: 4
Lanka: 7 veljestä
Kulutus: 176g / 352m

Sukat annan joululahjaksi ukilleni (hän ken ukkini tuntee säilyttäköön salaisuuden ; ) ). Toivottavasti sukista tuli tarpeeksi isot, ukin kengän numero taitaa olla ainakin 45...
Myös harmaa lahjahuivi valmistunee lähiaikoina. Parhaillaan sooloilen omiani reunapitsiin, saas nähdä tuleeko mitään vai meneekö purkuun...

7 kommenttia:

 1. Tosi kauniit sukat! Varren neulos on tyylikäs. Kokokin on varmaan just sopiva. En pukahda sanaakaan... Tekisitkö muuten jossain välissä tilaussukat sille miehelle, joka asuu meillä? Vaikka jouluksi? Maksan tietty langat ja neulontapalkan! Eikä oo pakko jos ei taho tai kerkee...

  VastaaPoista
 2. Minna, kiitos kehuista! :)

  Mielelläni neulon sukat sille miehelle, joka asuu teillä! ;D Muistelen että hän oli vieläpä villasukkien suurkuluttaja. Nyt joulun alla vaan neulomisrintamalla pukkaa vähän kiirusta, kun haluaisin neuloa monta lahjaa ja tehokasta peliaikaa on vain pari tuntia illassa lasten nukahdettua... Mutta alahan miettimään millaiset sukat olisi toiveissa, minä mielelläni suunnittelen ja toteutan! Olettekos tulossa täällä käymään ennen joulua/jouluksi?

  VastaaPoista
 3. Mukava tuo pintaneule, tykkään!

  Novitakeskustelua hiukkasen sivusta seuranneena totean tähän väliin ainoastaan sen verran, että olen huomannut 7veikan laadun huonontuneen 10 vuoden aikana huomattavasti. Siitäkin huolimatta sitä on itsekin välillä Pakko ostaa, kun sitä kuitenkin on aina tarjolla ja se on kuitenkin "ihan välttävää" sukkatarkoituksiin. Mutta 10 vuotta sitten neulotut sukat ovat lähes nypyttömät kun taas viime jouluna neulotut näyttävät jonkun villaelukan oksennukselta... harmillista. Novitan toiminta myös tuolla ohjetasolla kyllä kummastuttaa kovin..

  VastaaPoista
 4. Tuli mieleeni, että taitaa äiti olla neulomassa lahjasukkia pukinkonttiin vävypojallene - se on ainakin ollut perinteinen joululahja. Ehkä lykkään tätä tilausta sulta johonkin hamaan tulevaisuuteen...

  Oon muuten tulossa viikonloppuna 20.-22.11. käymään. Tuun junalla, mutta jos ootte käymässä Lepikolla päin niin nähdään!

  VastaaPoista
 5. Maiju: Olet ihan oikeassa, 7v:n laatu on keikentynyt kovasti vuosien saatossa.

  Minna: Kiva nähdä!

  Hellu: :D

  VastaaPoista
 6. Tykkään tuosta pintaneuleesta paljon ja tein samalla mallilla lapaset. Toimii niissäkin hyvin.

  Sukat ovat hienot!

  VastaaPoista