Sivut

tiistai 13. lokakuuta 2009

Oonksmä nyt joku proo??

Nettiostoksia :). Enää ei tarvi Maikin pähkäillä että mahtaako puikkovarastoista löytyä sopivan kokoisia ja -pituisia pyöröjä. Tilasin Tinttamarellista setin, jossa tuli neljä erimittaista kaapelia ja kahdeksat puikot väliltä 3½-8.
Ja hetihän niitä piti päästä testaamaankin! Valonpuuni tämänhetkiset kaikki 245 silmukkaa suorastaan hykertelivät innosta kun pääsivät tavan pitkiltä puikoilta väljemmille vesille :).
Ihan kivalta nuo puikot tuntuivat. Aikas terävät ne ovat, mutta eiköhän siihen totu.

Sitten tuli kaupantekijäisiäkin. Tämmöisiä kaksin kappalein:Siis mikä tämä on? Onko tämä nyt se silmukkamerkki? Käytetäänkö sitä näin?
Enkö saakaan enää käyttää langanpätkiä silmukkamerkkeinä, kun tämmöset proo-jutut sain?!

Sitten ostin myös lankaa.

Ohuehkoa Austermannia harmaan sävyssä, josta olisi tarkoitus neuloa huivi joululahjaksi mummolleni. Lanka on ihan uusi tuttavuus, ostettu ihan vaan kuvauksen ja sopivan värin perusteella (ja sen, että tässä langassa on Aloe Veraa, ja Aloe Verasta tulee elävästi mieleen lapsuusmuistoja kuinka mummoni oli aina laittamassa jokaiseen hyttysen pistoon heti Aloe Vera -geeliä, ihana huolehtivainen mummoni!).

7 kommenttia:

 1. Voi minkä teit. Nyt munkin on pakko tollaiset puikkosetit saatava! toi olis niin pelastus. oon ostanu sen miljuuna pyöröpuikkoo ja kaikki väärän mittaisia =( Kiireessä kun ei muista, että pelkkä paksuus ei riitä vaan pituus pitää olla myös sopiva.
  Ostitko noita edullisempia vai ton kalliimman setin?
  Mies tykkää hyvää,kun tuhlaan het ensi kuussa TAAS lankoihin ja puikkoihin.. ja kankaatkin pitää tilata heti kun äippäraha tulee.
  mutta minkäs teet kun on hurahtanu

  BTW mulla ihan samanväristä mohairlankaa puikoilla, joissa huivi tuloillaan, hatun jo tekasinkin..

  HeliR.

  VastaaPoista
 2. Heiiiii! Mä hain oman puikkopakettini juuri eilen postista, tilasin Lankakamarista. :D Samikset. :) Mä en oo vielä ehtinyt testaamaan ollenkaan, mutta jospa tänä iltana. Pitää blogiinkin joku postaus tästä aiheesta laittaa.

  VastaaPoista
 3. Noista puikoista olen haaveillut siitä lähtien kun ne ekaa kertaa näin... varmaan useamman vuoden jo. Jos puikot testautuvat käytössäsi hyviksi, niin ehkäpä sitä uskaltaisi itsekin moisiin investoida. Onhan toi supernäppärä systeemi.
  Ja silmukkamerkkihän se kaite on.. :) En vain oikein kuvasta näe, miten olet sen neuleeseen sijoittanut. Lähinnä siis olen ymmärtänyt, että silmukkamerkki roikkuu ja kulkee siinä neulepuikolla neulomisen aikana merkkaamassa esim. kavennuskohtaa tai keskitakaa tms. Ittelläni silmukkamerkkeinä toimii vanhoista rintsikoista irtileikatut pyöreät muoviosat.. :D! Että toosi proo...

  VastaaPoista
 4. Heli: Tämä minun settini on "Knit Pro, Symfonie Delux-setti". Pitkään pähkäilin että nämäkö vai nuo metalliset, mutta näihin siten lopulta päädyin. Ja on näillä kyllä niiiiin paljon kivempi neuloa kuin jollain novitan pyöröillä, joissa silmukat tarttuu liitoskohtiin ja jäykkä kaapeli on tuhannen väkkärällä koko ajan. Ja luisto on tietysti myös ihan omaa luokkaansa. Eikä hintakaan mielestäni niin kamala ole, jos ajattelee että vaihtoehtoisesti joutuisi ostamaan joka paksuudelle jokaista pituutta... *puolustelee ;)* Niin ja mitä miehen tykkäämiseen tulee, niin miehellehän ei näistä hankinnoista kerrota - ainakaan hinnasta ;D.

  Jee jee, huivisamikset! Kohta heilutaan sitten molemmat sinisissä huiveissamme :)! Onko sinulla minkä mallinen huivi puikoilla?


  TiuTau: Jee jee! Samiksia ollaan mekin! Kylläpä passaa viuhutella puikkoja nyt! :) Täytyypä käydä blogissasi kurkkailemassa tässä lähiaikoina!

  VastaaPoista
 5. Maiju: ei kyllä hajuakaan, miten tuommonen merkki pitäisi neuleeseen oikeaoppisesti laittaa, itse työnsin siimalenkin silmukoiden väliin ja kiepsautin lenkin sitten nallen yli. Mutta ihan huippuidea on tuo rintsikoiden osien uusiokäyttö, täytyypä tutkailla vanhoja rintsikoita heti vähän sillä silmällä... Ja muuten jos suunnittelet noiden puikkojen hankkimista, niin toki saat minulta testiparin lainaan! Tulukeepa vaikka joku ilta käymään, saat sitten samalla puikot testuuseen :).

  Niin ja sama Helille, jos haluat puikkoja testata, niin mielelläni lainaan!

  VastaaPoista
 6. Kiitos visiitistä Lankapirttiin! Minä tulin heti vastavierailulle ja taidanpa jäädä seurailemaan touhujasi vakkarina, kun niin mukavan tuntuinen blogi täältä löytyikin. ;)

  Silmukkamerkkihän tuo nallukka tosiaan taitaa olla eikä sen käytössä ole sen kummempaa, se pannaan vain haluttuun kohtaan puikolle siitä lenksusta roikkumaan. Siinä se sitten kulkee neuleen mukana etiä päin muistuttamassa jostain kohdasta. Minäkin käytin ennen langanpätkiä tähän tarkoitukseen, mutta nyt minulla on monenlaisia silmukkamerkkejä. ;DD Välineurheilua tämä neulominenkin! ;DD Mutta erilaiset rinkulat ajavat yhtä hyvin saman asian.

  VastaaPoista
 7. Laitoin kuvan FB hen tekeleistäni.

  Seuraavaksi hihattimen pariin. ja siskon pojalle pitkä pipo pitäisi joululahjapakettiin saada yms..

  Sukkia en oo tehny sitten yläasteen. Vois ehkä kokeilla,mutta pittää isännälle ehkä Opel merkkiset tehdä tän hetken innostuksen mukaan

  Voisin testatakin puikkoja tai ainakin käydä ihastelemassa =)

  HeliR

  VastaaPoista