Sivut

sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Omahyväinen sunnuntaisukkaneuloja

Olen kova neulomaan sukkia. Harmittaa, etten ole pitänyt neulomuksistani aiemmin kirjaa, mutta väittäisin että lähemmäs sata sukkaparia on tullut neulottua sen parinkymmenen vuoden aikana, kun yleensä olen osannut sukan neuloa. Ala- ja yläasteikäisenä suurin osa tuotoksista jäi omaan käyttöön, mutta sittemmin olen neulonut sukkia muiden iloksi (tai harmiksi, kuinka vaan ;) ). Nyt päätin että neulon itselleni kauniit "sunnuntaisukat" - siis sellaiset, joita pidetään harkiten ja silleen nätisti. Langaksi hankin ohutta luonnonvalkoista silkkisekoitelankaa, Regia Silk -merkkistä. Puikkopaksuus oli 2,5. Muiden blogeista olen joskus bongannut sukat, joissa kuvio (muistaakseni palmikko) kiertää sukkaa. Tämä idea viehätti niin, että lähdin toteuttamaan pitsikuvion kiertoa näihin sunnuntiaisukkiini. Kuviona käytin samaa kuin edellisessä työssä (joka muuten oli jostain kumman syystä ihan himskutin vaikea oppia ulkoa). Lopputulos on kiva. Sukat ovat varsin moni-ilmeiset: niitä voi pitää paljasta jalkaa vasten tai sitten värikkäiden sukkien kanssa, jolloin pitsikuvio pääsee elämään omaa elämäänsä. Sukkien puolia voi myös vaihtaa, jolloin kuvio kiertää toisin päin. Nämä sukat olivat kauan puikoilla - raukat saivat aina väistyä sivuun kun keksin kiireellisempää ja kivempaa neulottavaa. Sen seurauksena pieniä käsialan muutoksia on sukissa havaittavissa. Kuvastakoon ne sitten vaikka omaa syvintä olemustani ;). Ihanat sukat kuitenkin, jotka varmasti pääsevät kovaan käyttöön - sunnuntaisukkien tapaan harkiten tietysti ;). Niin ja pitihän mainita vielä noista persoonallisista kantapäistä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun neuloin kantapään jollain muulla tyylillä kuin perinteiseen tapaan. Näissä sukissa käytin ns. sädekavennuskantapäätä. Harmiksi en tajunnut ottaa kantapäistä erikeen kuvia, voisinpa vaikka lisätä tähän niitä myöhemmin. Ihan kivat kantapäät tuli, jää nähtäväksi kuinka sitten kestävät sunnuntaikäyttöä :).

8 kommenttia:

 1. Jes! Ihanat sukat ja ihanaa että sulta löytyy tällainen blogi :)

  VastaaPoista
 2. gomiat on sukat! :)
  ihanaa kun joku saa toteutettua itseään.
  Minulla suunnitelmia riittää, mutta siihen ne sitten jääkin ;) ehkä vielä joskus!
  t: Heli K.

  VastaaPoista
 3. Moiii! Ihanat sukat oot värkännyt, pitääpä linkittää sut :) Mulle on kanssa nyt iskeny ihan kaaaauhee käsityökuume, jotain pitää koko ajan olla tekeillä!

  (Veera:))

  VastaaPoista
 4. Maiju: Kiitos :). Taidatpas olla Empun ohella yksi innoittajistani, blogisi seuraaminen on saanut minunkin neulomisinnon yltymään :).

  Kielokerma: Kiitos linkityksestä! Sinullakin on aivan hurmaava blogi, pari kertaa olen siellä käynytkin "tuoksuttelemassa" ;).

  Mitenkähän tuo linkittäminen oikein tapahtuu...?

  VastaaPoista
 5. Kauniit sukat! :)


  Kyselit Gailin virhettä. En suosittele Gailia kovin kokemattomalle pitsineulojalle. Ohjeessa käsketään toistamaan jotain rivejä kaaviosta 1, mutta se ei kyllä toimi niin. Jouduin itse pähkäilemään, mitkä rivit toistan ja nekin piti tajuta lopettaa kesken, kun siirtyi reunakuvioon. Reunakaaviosta puuttuu kahdesta kohti yhdeltä riviltä langankierronmerkki. Olen tehnyt muistaakseni 15 pitsihuivia ennen tuota Gailia ja silti tuntui hankalalta ja typerältä. En tekisi uudestaan. Laita viestiä, jos kuitenkin päätät tehdä huivin ja tarvitset apua. Etsin muistiinpanoni jostain ja osaan sitten selittää tarkemmin. Tai kokeile Ravelrysta löytyvää Tree of Light -huiviohjetta. Se näyttää hieman samalta ja vaikuttaa viisaammalta, muttei sekään mikään aloittelevan ohje taida olla.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Judiuni neuvoista! Päädyin hylkäämään Gail-haaveeni ja kokeilemaan tuota Three of lightia ja ainakin muutaman ensimmäisen rivin perusteella vaikuttaa ihan mukavalta neulottavalta :).

  VastaaPoista