Sivut

maanantai 14. syyskuuta 2015

Varpaista varteenNäiden sukkien piti alunperin päästä hyväntekeväissyyssukiksi arpajaispalkinnon muodossa. Ihastuin tähän sukkamalliin, mutta olin liian laiska laskeakseni silmukkamääriä uudelleen erilaatuista lankaa ja erikokoisia puikkoja varten. Niinpä keksin aloittaa sukat varpaista varteen. Aloitin kuvion heti kärjestä, ja lisäilin silmukoita niin kauan että sukan leveys oli sopiva. Sain ensimmäisen sukan valmiiksi ja hyvän matkaa toistakin, kunnes minusta alkoi tuntumaan, että kärki ei sittenkään toiminut. Varpaat paistoivat kärjen pitsistä läpi, enkä tykännyt myöskään pääkuviota reunustavien pienempien pitsikuvioiden alkamiskohdasta. Päätin neuloa nämä sukat itselleni, ja antaa hyväntekeväisyyteen paremman parin (täältä voit kurkistaa millainen siitä parista tuli). 


Vaikka tykkäänkin, että kuvio jatkuu mahdollisimman ylös varpaisiin saakka, sei se minusta näissä sukissa näyttänyt kovin hyvältä. Minulle nämä kuitenkin kelpaavat kaikesta huolimatta, kurkistelkoon pinkki kynsilakka pitsirei'istä kaikessa rauhassa :). 


Malli: Pitkät pitsisukat by Minna Metsänen varpaista varteen neulottuna ja muutenkin varioituna
Koko: 39
Lanka: Novita Nalle
Kulutus: 79 g
Puikot: 2,75
Ravelryssä: Mun!

10 kommenttia:

 1. http://repsupuuhaa.blogspot.fi/2014/02/pitsisukkaset.html
  hehe, mullakin oli sama vaiva sillon joskus etten jaksanut sovellella niin lähdin varpaista liikkeelle! Mun mielestä toimii ihan tosihyvin näin päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katoppas, ihanhan ne on samalla idealla tehdyt! :)

   Poista
 2. Eivät ne varpaat sieltä mitenkään liikaa kurki :) . Todella herkänkauniit sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sukat varsinkin jos on alla, niin ei kai ne liikaa kurki :)

   Poista
 3. Antaa varpaiden tosiaan kurkkia vaan - vrt. talvi... ;) Rullaava yläreuna on kiva, täytyy itsekin kokeilla joihinkin sukkiin.

  VastaaPoista
 4. Upeimmat sukat mitä olen nähnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitosta vaan, tuo oli kyllä jo aika paljon sanottu :)

   Poista
 5. Hei!
  Minulla on sinulle haaste blogissani:
  http://tzikuliina.blogspot.fi/

  VastaaPoista